8,5 milliót sikerült összekalapozni az Androidos konzolnak

írta: Bial ; 2012.08.10. 11:18

Az OUYA  névre keresztelt konzol egy hónappal ezelőtt bukkant fel a Kickstarteren (ide bárki felteheti a saját projektjét, megadja hogy mennyi pénzre van szüksége és ha tetszik az embereknek, akkor összedobják neki). A konzol fejlesztői 950 000$ -t jeleöltek meg mint szükséges összeget, az egy hónapos határidó leteltével azonban nem kevesebb, mint 8,5 milliót zsebelhettek be, ami egészen brutális teljesítmény.

Na, de mi is az az OUYA? Egy tévére köthető android rendszerű konzol, ami egy vevőegységből és egy kontrollerből áll. És hogy ez miért is lesz jó? A fejlesztők nem csak, hogy nem tíltják, hanem minden eszközzel segítik, hogy a felhaszálók különféle módosításokat eszközöljenek rajta. A Google Android oprendszere híresen modbarát és felhasználóbarát fejlesztői környezete miatt ideális platformot biztosít az indie fejlesztők számára.

Az OUYA-n elérhető lesz az eddig androidra fejlesztett játékok egy része. Az új konzolt támogatja többek között a Namco és a SqareEnix fejlesztő stúdió is, utóbbi megígérte, hogy a konzol megjelenésével egy időben kiadják hozzá a Final Fantasy III játékukat. A konzolon elérhető tartalmakat az Android Markethez hasonló Ouya Store-ból lehet majd beszerezni és az ígéretek szerint minden játékból lesz ingyenes, kipróbálható verzió. Továbbá az OnLive felhő alapú játékplatform is elérhető lesz, így a kellőképpen gyors netkapcsolattal rendelkezők a konzolon amúgy nem elérhető játékokkal is gond nélkül játszhatnak.

Az Ouya-t Tegra3 chipsettel és Arm Cortex-A9 cpu-val szerelik, 1GB Ram lesz benne és kap 8GB belső tárhelyet. A kis dobozt bárki könnyen szétszedheti a csavaron eltávolításával, így a lelkes modderek kedvük szerint módosthatják a hardware-t a garancia elvesztése nélkül. A teljes hardware listát itt találjátok.

Az Ouya megjelenése 2013 márciusára várható, 99$-os (kb.20-25 000ft) nyitóáron.

szólj hozzá : konzol android ouya opesource

A bejegyzés trackback címe:

https://warzoneonline.blog.hu/api/trackback/id/tr134704492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz az oldalon-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Hirdess a Warzone-on!

Változatos hirdetési felületeket biztosítunk elérhető áron, mindenkinek. Keress minket e-mailben!

Statisztika

süti beállítások módosítása