American McGee legújabb dobása - Kickstarteren az OZ(ombie)

írta: Bial ; 2013.06.25. 09:43

American az egyik kedvenc játék designerem és szerintem, akik játszottak az Alice játékokkal, azok értik, hogy miért is mondom ezt. Az úriember kézjegyének számít, hogy gyermekkorunk kedvenc meséit elborult horror sztorivá alakítja át. A varázslatos erdőből egy lsd fűtötte rémálmot, míg a mindig vigyorgó, kerek macskából, egy csont sovány kopasz szörnyeteget kreál. Mindez elsőre lehet, hogy szentségtörésnek hangzik, de a végterméknek van egyfajta Tim Burton-ös bája, ami ezt a fajta koktélt szimpatikussá teszi. Persze, ahogy az korábban kiderült a kifacsart világ még önmagában nem garancia arra, hogy a játék jó is lesz. McGee ezt a Bad Day L.A. és a Twisted Tales sorozat után (remélhetőleg) megtanulta. A mester mostanában az Alice 2-t is fejlesztő japán Spicy Horse fejlesztő stúdióval dolgozik. Nemrég jött ki tőlük az ingyenesen játszható Akaneiro, ami (minő meglepetés) a Piroska és a farkas nyomán egy vérfarkas gyilkolászós Diablo szerű hack-and-slash lett (hmm erről, majd lehet, hogy kéne tesztet írni). "Emerald City" in background -- illus.

Na, de térjünk vissza a jelenbe a Spicy Horse ugyanis két játékon is dolgozik egyszerre. Az egyik egy új Alice, amit (ha minden igaz) egy nagyobb kiadó már fel is karolt. A másik pedig az OZombie, ami az Oz a nagy varázsló világát fogja mindenestől kifordítani. A sztori szerint Dorothy ükunokájának-nak vissza kell térnie Oz-ba, hogy lerendezze egykori utitársait, akik valamilyen mágia, varázsszer vagy esetleg túlzott Barátok Közt nézés folytán meggárgyulnak és elkezdik zombivá változtatni Smaragdváros lakosságát.

"A new Dorothy for a new Oz" -- illus.Még egyenlőre csak koncepció rajzok vannak kint a játékból, de a steampunkos designba már így is beleszerettem. A játékmenetről még nem sok mindent tudni azon kívül, hogy elsősorban singleplayer lesz szerepjáték elemekkel és óriási szabadon bejárható világgal. A készítők előszeretettel hangoztatják, hogy a játékban nem lesz DRM védelem, ami valljuk be őszintén nekünk játékosoknak is jó hír. A bemutatkozó videóban American arról is beszél, hogy a történetben erős társadalom kritika húzódik meg (pl.: zombik mint fogyasztói társadalom), Oz világa pedig egyfajta mikroszkópként fog ráközelíteni a világunk problémáira. Az OZombie-t ma tették fel a Kickstarterre és 41 napja van, hogy összeszedje a kitűzött 950 ezer dollárt, szóval még egyenlőre lóg a levegőben, de nincsenek kétségeim afelől, hogy sikerülni fog nekik. Aki szeretne adakozni, annak itt van a játék Kickstarter oldala. Nézzétek meg a videót is!

szólj hozzá : american mcgee madness returns ozombie

A bejegyzés trackback címe:

https://warzoneonline.blog.hu/api/trackback/id/tr835376866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz az oldalon-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Hirdess a Warzone-on!

Változatos hirdetési felületeket biztosítunk elérhető áron, mindenkinek. Keress minket e-mailben!

Statisztika

süti beállítások módosítása