A sötét lovag - Felemelkedés (The dark knight rises, 2012)

írta: !Márk! ; 2012.07.31. 00:01

a_sotet_lovag_felemelkedes_poszter.jpgA filmrajongók körében idén az egyik, ha nem a legjobban várt film volt a Batman-trilógia utolsó darabja. Persze biztos akadnak olyanok is, akik a nagy várakozástól már csak elvből is istenítik a Felemelkedést, de bevallom kicsit tartottam attól, hogy nem nő fel a mozi a hype által generált nagyon magas elvárásokhoz. Az igazat megvallva picit csalódottan hagytam el a mozitermet, de méltó lezárása volt a Denevérember legendájának.

A történet 8 évvel a Joker-mizéria után játszódik a békés és háborítatlan Gotham City-ben. Azonban hamarosan feltűnik a színen egy kegyetlen bűnöző, Bane (Tom Hardy) személyében, aki amellett, hogy bivalyerős, rendkívül rafinált is. Az időközben félrevonult, és testileg-lelkileg megroskadt Bruce Wayne-t (Christian Bale) egyre többen szeretnék újra akcióban látni, hogy megállítsa Bane-t.

Nálam nagyságrendileg a Felemelkedés valahol a Kezdődik szintjén áll, nem sokkal A sötét lovag mögött. Ez szerintem nagyban a fő gonosz karakterének köszönhető. Joker-t sokkal komplexebbnek tartom, ugyanakkor Bane néha eléggé erőltetettnek tűnt. (Igen, jöhetnek a "Azért huzatosra fosnád magad, ha szemben állna veled!" típusú kommentek. :) Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a színészi játékok egészen kiválóak. A régi brigád ismét hozza a formáját, (Bale szerintem a három rész alatt itt volt a legjobb) de az új arcok is jól beleilleszkedtek ebbe a mítoszba. Hardy jól hozza a hatalmas monstrumot, de Anne Hathaway is pozitív meglepetést okozott Macskanőként. Remekül ráérzett a szerepre, és a szövegei is nagyon eltaláltak voltak.

darkk04.jpgAmit viszont kicsit hiányoltam, az a mély hangulat. Megvolt így is valamilyen szinten a sötét, depresszív hangulat, de nagyobbat szólt volna egy melankolikusabb hangvétel. Persze Nolan-nek nem sikerült teljesen elrugaszkodni a popcornmozik agyonra ismételt kliséitől, de még éppen csak nem lépi át a határt. A látvány viszont gyönyörű (ez gondolom sok embert nem lep meg) és e mellé társulnak Hans Zimmer kitűnő szerzeményei. A forgatókönyvet többnyire változatosnak és érdekesnek találtam, vannak benne apróbb fordulatok és még Bane történetét is megismerhetjük.

Tovább nem akarom húzni a szót, A sötét lovag - Felemelkedés egy korrekt iparosmunka, a trilógia egészen pazar befejezése. DKR-10100rc.jpgÚgy gondolom minden Batman rajongó hálával tartozhat Nolan-nek, amiért a sírból támasztott fel, és emelt új szintekre egy legendát. Bravúrosan tartotta 3 részen keresztül a színvonalat, kíváncsian várjuk az elkövetkezendő munkáit. Ajánlást pedig csak azért nem írok, mert aki kedveli a szériát, úgyis meg fogja tekinteni a filmet.

8/10 

szólj hozzá : Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://warzoneonline.blog.hu/api/trackback/id/tr514687687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz az oldalon-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Hirdess a Warzone-on!

Változatos hirdetési felületeket biztosítunk elérhető áron, mindenkinek. Keress minket e-mailben!

Statisztika

süti beállítások módosítása