Abraham Lincoln, a vámpírvadász (Abraham Lincoln, the vampire hunter, 2012)

írta: !Márk! ; 2012.08.11. 17:57

abraham-lincoln-vampire-hunter-movie-poster-lenticular-teaser-night1.jpgSzerintem az Abraham Lincoln, a vámpírvadász alapkoncepciója meglehetősen merész. Timur Bekmambetov nem kis rizikót vállalt, amikor belevágott a film elkészítésébe. De ahogy a mondás is tartja, aki mer, az nyer. Habár a kritikák igencsak megoszlóak, de azért valljuk be: sokkal rosszabb is kisülhetett volna belőle.

A történet az USA legendás elnökéről, Abraham Lincolnról (Benjamin Walker) szól, aki kisgyerekként végignézi, ahogy egy vámpír végez szeretett édesanyjával. Ezen felbuzdulva Abe úgy dönt, hogy életét a vérszopók hentelésének fogja szentelni, miközben jogot tanul.

Maga az egész sztori egy humorosan előadott trash film látszatát kelti, de a Vámpírvadász nem az. (Legalábbis egészében nem.) Néha bekopogtat az ajtón a fekete humor, de a legtöbbet a horror és az életrajzi filmek elemei nyomnak a latba. A vámpír vonaltól eltekintve ugyanis Bekmambetov próbálja prezentálni Lincoln életét.

A film alapjául szolgáló akciójelenetek nagyon a helyükön vannak. Zúzósak, pörgősek, roppant látványosak, és olykor-olykor ijesztőek is. A 3D is meglehetősen jól működik. A zenék is kiváló ízlésről tesznek tanúbizonyságot. Remekül passzolnak az adott jelenethez, ezáltal a hangulatra sok panasz nem lehet. A bő másfél órás játékidő java része pörgős tempóban eltelik. Nagy dicséret a rendezőnek, amiért kihagyta a fölösleges üresjáratokat, és még az időt sem húzza.

vamp.jpgAzonban a színészi játékokat kicsit sótlannak éreztem. Nem ripacskodásról van szó, csak egyszerűen az volt a benyomásom, hogy ezeket a karaktereket más is el tudta volna ugyanígy játszani. Benjamin Walker-nek van még bőven ideje csiszolódni, reméljük sokra viszi még.

Röviden összefoglalva: az Abraham Lincoln, a vámpírvadász, igazi popcornmozi, melyben a műfajok nagyon jól harmonizálnak egymással. Hiába az erős biográfiai szál, óva inteném a hardcore történelem geek-eket, hogy ez nem biztos, hogy az ő filmjük lesz. Egyszeri megnézésre, agyatlan kikapcsolódásra mindenképp alkalmas, de nem ajánlom senkinek, hogy moziban nézze meg. A látványba ugyan nem tudok belekötni, de mégsem éreztem semmi pluszt, ami kiáltana egy jókora vászonért. (Leszámítva persze a három dimenziós effekteket.) Szerintem a Blu-Ray és a DVD képes lesz majdnem ugyanezt a hatást kölcsönözni. Szerintem mindenképp tegyetek vele egy próbát!

7/10

2 hozzászólás : Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://warzoneonline.blog.hu/api/trackback/id/tr694707220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

COdY · http://warzoneonline.blog.hu/ 2012.08.12. 17:33:28

Én rosszabbra számítottam de majd ha kijön dvdn kíváncsi leszek.

keelord 2012.08.13. 01:05:43

Lehet, hogy az intésed ellenére mégis megtekintem moziban. :) Egyébként remek írás, de tőled ezt már megszokhattuk.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz az oldalon-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Hirdess a Warzone-on!

Változatos hirdetési felületeket biztosítunk elérhető áron, mindenkinek. Keress minket e-mailben!

Statisztika

süti beállítások módosítása