Movie 43: Botrányfilm (Movie 43, 2013)

írta: !Márk! ; 2013.06.29. 12:00

movie43artworkpic1.jpgAz Insidious kritikámban többek között arra is kitértem, hogy bizony cudar nehéz feladat egy helytálló horrorfilmet elkészíteni. Ez a vígjátékokra is igaz úgy gondolom, de azért egy olyan embernek, aki vígjátékkészítésre adja a fejét. talán nincs olyan nehéz dolga, mint egy horrorrendezőnek. Ez azért lehetséges, mert a humor, mint olyan, nagyon sokoldalú lehet, ezáltal lényegében teljesen mindegy, hogy milyenfajta humort vonultat fel az adott film, mindig lesz a közönségnek egy olyan része, akik vevők lesznek rá. De az, hogy egy vígjáték annyira kritikán aluli legyen, hogy még elmosolyodnom sem sikerült rajta, az azért nagy teljesítmény, amit a Movie 43 dicsőségesen el is ért.

Tudniillik, hogy nem voltam unfair a filmmel kapcsolatban. Persze a trailerek megnézése és a kritikák elolvasása után húztam egy kicsit a számat, de mellette végig ott volt bennem az a reménysugár, hogy egy kifejezetten jó, röhögésre ösztökélő vígjátékot lássak. Tehát én tényleg próbáltam esélyt adni neki, de ez a "film" annyira borzalmas, hogy minden előzetes pozitív várakozásom kárba veszett.

Konkrét története nem igazán van mai alanyomnak. Kisebb filmekből felépülő szkeccsfilm, ami köré mindenképpen akartak egy kerettörténetet erőltetni. De a játékidő érdemi részét ezek a kisfilmek teszik ki, amikből nincs kevés. A mennyiséget azonban nem kompenzálja a minőség. Ugyanis annyira vállalhatatlanul szar az összes ilyen kisfilm, hogy mondom, még elmosolyodnom sem sikerült rajtuk. És ez a sztárparádé...ATYAÚRISTEN! Egyszerűen nem fér a fejembe még most sem, hogy olyan értelmes, sikeres sztárszínészek, hogy mondhattak igent egy ilyen szánalomtengerre, mint például Kate Winslet, Hugh Jackman vagy éppen Halle Berry. A baj nem csak azzal van, hogy humortalan a Movie 43, hanem a tálalási móddal. Volt olyan kisfilm, ami konkrétan annyira gusztustalan volt, hogy rám tört a fizikai rosszullét. Ha mindenképpen valami pozitívumot kéne kisajtolnom, akkor a pörgős játékidőt mondanám. A szenvedés hamar véget ér, merthogy a szkeccsek mindössze pár percesek, ezáltal nem válik unalmassá. Egyébként az a megdöbbentő az egészben, hogy a nagy színészek nem is olyan rosszak, ha alakításról van szó. (Legalábbis a többségük nem). Persze nem életük formáját hozzák, (ahhoz túl rossz ez a film) de nem igazán ripacskodnak, nem igazán játszák túl a szerepeiket.

Mérföldkőhöz érkeztünk, ugyanis a Warzone blog történetében ilyen minősíthetetlen fekáliahegyről még nem írtam, mint amilyen a Movie 43. (Ami a magyar címhez híven tényleg egy botrányfilm, pardon, botrányosan rossz). Ez az, amit SENKI figyelmébe nem ajánlok megnézésre. A megtekintése súlyos szellemi leépüléssel, fizikai fájdalommal, rosszulléttel és idegőrléssel járhat. Töltsétek el valami mással azt a másfél órát, amit erre a legalja szemétre szánnátok. Higgyétek el, jobban fogtok járni.

1/10

szólj hozzá :

A bejegyzés trackback címe:

https://warzoneonline.blog.hu/api/trackback/id/tr465382985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz az oldalon-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Hirdess a Warzone-on!

Változatos hirdetési felületeket biztosítunk elérhető áron, mindenkinek. Keress minket e-mailben!

Statisztika

süti beállítások módosítása